Contact Conacul Törzburg

Conacul Törzburg
Sat Bran, str. Sextil Pușcariu,
nr. 3, Jud. Brașov
+4 0722 721 724
reservations@torzburg.ro
Harta

 

Top Hotels Awards – Boutique Guest House of the Year

Top Hotels Awards – Boutique Guest House of the Year

 

Ne-am bucurat de recunoaşterea pe care am primit-o la Top Hotels Awards şi am făcut-o şi pentru că am pus mult suflet în povestea noastră, Conacul Törzburg, primind-o ca pe o recunoaştere. Dar poate dincolo de asta, am făcut-o cu speranţa că această industrie ar putea renaşte, că exemplele pozitive locale, bunele practici aflate acum la îndemâna oricui, aici, în Bran, sau în oricare loc din România, pot genera schimbarea.

Povestea Conacului Törzburg începe în 2017, când, întorşi în Bran, am început să dăm viaţă unui vis, acela de a construi un boutique hotel diferit. Ştiam că a reconstrui este mai greu decât a construi de la zero, dar ne-am încăpăţânat să redăm sufletul unui vechi conac din Bran. Împreună cu Victor, arhitectul care a acceptat provocarea noastră, am lucrat aproape un an la crearea unui loc unic. Am pus suflet în fiecare detaliu pentru a putea crea experienta completă în Bran.

Crezul nostru este că viaţa este despre momente, aici, la Bran, asta ne-am propus, prin experienţa completă, să dăruim momente fiecărui om care ne trece pragul.

Povestea Conacului Törzburg este despre libertate, despre bucuria de a trăi fiecare moment şi despre puterea de a crede într-un vis. Am reuşit, după o muncă asiduă, dar făcută cu drag, să construim un boutique hotel diferit. Prin acest diferit înţelegem o experienţă de cazare la standarde înalte, un restaurant unde poţi mânca preparate atent pregătite (multe preparate din meniu sunt unice în zonă) şi consuma băuturi premiate. Şi mai e ceva, acest diferit este şi despre oameni, despre dorinţa lor de a face lucrurile impecabil, de a construi o atmosferă cu adevărat primitoare, de a zâmbi şi a fi plini de viaţă şi dimineaţa, la 5 şi noaptea, la 12, atunci când vin sau pleacă turiştii. Şi nu în ultimul rând, acest loc este diferit prin concept, prin atenţia cu care am creat interioarele, terasele, restaurantul şi launge-ul, pe care le-am armonizat cu crezul şi valorile noastre.

Nu am scris toate aceste lucruri spre lauda noastră. Vrem doar să arătăm că în spatele oricărui lucru bine făcut sta un efort imens, un plan pe termen lung şi o viziune îndrăzneaţă. Altfel nu se poate, altfel nu poţi crea ceva care să reziste.

Experienţa multor ani în turismul internaţional ne spune că nu este suficient, că România are nevoie de mai mult de un astfel de concurs, de mai multe criterii, de o mai bună curatorie, de o mai aspră judecată. Că tot acest demers nu trebuie să se încheie atunci când gala de premiere ia sfârşit, că nu este despre show şi despre blitz-uri. Tot acest efort este despre a scoate din întuneric turismul românesc. Pentru asta trebuie un plan, conlucrare şi mai ales ambiţia individuală de a face lucrurile nu doar bine, ci impecabil.

 

No Comments

Post A Comment