Contact Conacul Törzburg
 

Despre noi

Despre noi

Despre noi – Conacul Törzburg


Life is about moments

Dragă cititorule, nu ştim care ţi-au fost aşteptările când ai apăsat butonul spre această pagină, nu ştim ce poveste îţi doreai să citeşti, dar sperăm că nu va fi un timp irosit şi că, povestea noastră va putea, măcar într-o mică măsură, să te facă să crezi mai mult în visurile şi puterile tale.

Verbele sunt la plural pentru că noi suntem doi, Mustafa şi Raluca. Noi am crezut în povestea Conacului Törzburg şi noi i-am dat viaţă. De la bun început trebuie să ştii că viaţa noastră stă sub semnul unui crez simplu, redat printr-o sintagmă, deja mult prea des folosită în zilele de azi – life is about moments (în viață contează momentele).

Connecting the dots

Privind spre trecut, înţelegem acum că Povestea Conacul Törzburg este ceva care vine din copilăriile noastre. Amândoi am avut o copilărie plină de bucurii, de joc şi joacă, de libertate şi de năzdrăvănii. Probabil de aici a apărut această bucurie de a preţui momentele. Copilăria mea (Raluca) este legată de Bran, Braşov şi locurile din împrejurimi. Aici am copilărit şi aici s-a format omul cel de azi.

Nu întâmplător a fost faptul că amândoi am făcut studii în sfera turismului. Crezul acesta că viaţa este despre momente ne-a îndreptat spre o carieră în turism, domeniul unde clipa contează, unde oamenii se refugiază pentru o periodă extrem de scurtă după perioade lungi de muncă. Eu (Raluca) am absolvit ciclul de licenţă în Manchester, unde am obţinut Postgraduate Diplomă în Hospitality – Manchester Metropolitan University şi am aprofundat acest domeniu absolvind Master of International Business in Hospitality Management – Cesar Ritz University – Switzerland. Nu e întâmplător ca aici, toți studenții, respiram acest gând al familiei Ritz “People create memories, not things.” (oamenii crează momente, nu lucruri), afirmație rămasă în istorie ca apaținând lui Simon Cooper, președinte al Ritz-Carlton Hotel Company.

Nici nu am reuşit să înţelegem bine când s-au terminat studiile de specialitate, că am și început să trăim pe viu ceea ce înseamnă – life is about moments – şi în profesia turismului. Pentru o perioadă (cumulată) de peste 40 de ani, am făcut momentele mai frumoase pentru milioane de turişti lucrând pentru hoteluri internaţionale de cinci stele: Sheraton Dongguan China, Sheraton Ankara Turcia, Royal Caribbean Internaţional – luxury cruise line, Ramada Mersin Turcia, Tugcan Hotel Gaziantep, Knidos Resort Hotel Marmaris, Cappadocia Dedeman Hotel, Royal.

Conacul Törzburg

De mult aveam acest vis, de a construi un loc al experienţelor desăvârşite după crezul şi imaginaţia noastră. Visul acesta a început să prindă viaţă în 2017 când ne-am întors în Bran, pornind povestea Conacului Törzburg. Nu a fost uşor, timp de un an, am pus cărămidă, lângă cărămidă pentru a crea ceea ce este astăzi Conacul Törzburg. Am ales să reconstruim un conac vechi din Bran şi, împreună cu Victor, curajosul arhitect care a acceptat această provocare, am lucrat asiduu pe tot parcursul anului 2017. Ştiam că e mai greu să reconstruieşti decât să construieşti de la zero, însă nu ne-am imaginat că vom munci cu atâta intensitate. La mai bine de un an de la primele acţiuni pe şantier ne aflăm în ziua în care vorbim despre deschidere. Bucuria e imensă, iar nerăbdarea de a deschide porţile, de a dărui momente celor care poposesc în Bran, o amplifică.

Acest an, de muncă nesfârşită pentru a da aripi unui vis, a fost cel mai important din viaţa noastră, cel puţin până acum. Cu multă pasiune, cu maximă încăpăţânare şi cu spiritul perfecţionist al arhitectului, am lucrat la crearea unui loc unic în Bran. Am luptat pentru fiecare detaliu, pentru cele pe care oaspetele le vede, le simte, le aude sau pe care nici măcar nu şi le imaginează. Scopul nostru a fost să construim experiența completă în Bran, pentru a putea dărui momente unice, de împlinire. Bucuria reală este cea care durează şi trece dincolo de sfera plăcerii. Prin tot ce am construit la Törzburg am căutat să oferim cadrul perfect pentru a trăi bucuria care durează.

Privită din exterior, povestea noastră, adică a Conacului Törzburg, este despre libertate, despre puterea de a crede într-un vis şi despre bucuria de a trăi fiecare moment din viaţa noastră. Sunt foarte multe de spus, promitem să le spunem pe toate tuturor celor care ne trec pragul şi sunt curioşi să afle povestea noastră. 

Viaţa este despre a dărui

Dragă cititorule, trebuie să ştii că suntem la câteva zile înainte de a deschide oficial porţile noastre, suntem emoţionaţi şi fericiţi şi scriem aceste rânduri cu gândul că, dacă reuşeşti să crezi cu adevărat în ceva, cu siguranţă vei reuşi să-ți împlinești visul. Îţi mulţumim că ai citit aceste rânduri și sperăm să ne vedem curând în Bran, pentru a putea povesti față în față despre bucuria de a dărui momente.

Raluca și Mustafa

1 Comment
  • Mirela Avram
    Posted at 17:00h, 05 noiembrie Răspunde

    Ne aflam in aceste momente la restaurantul conacului si suntem impresionati de atmosfera calda si de mancarurile inspirate din bucataria turceasca,una din cele mai valoroase bucatarii.Va multumim si va dorim un drum plin de bucurii in viata si in afacerea de suflet pe care o stapaniti! Felicitari pentru servirea profesionista!

Post A Comment